Digitaal portfolio maken

Dit artikel gaat over het onderwerp digitaal portfolio maken en is interessant voor wie een digitaal portfolio wil maken.

Portfolio inhoud

Voor je begint met het maken van een portfolio, is het belangrijk dat je weet wat een portfolio precies is en waar het voor dient. Zo wordt een portfolio doorgaans gebruikt om te laten zien wat je kan: fotografen hebben een portfolio vol mooie foto’s die ze geschoten hebben, webdesigners hebben een portfolio met websites die ze gerealiseerd hebben en bedrijven hebben een portfolio met interessante projecten die ze gerealiseerd hebben. Wat er precies in een portfolio zit, is dus helemaal afhankelijk per persoon of bedrijf.

Persoonlijk portfolio

Ook hoe dit portfolio eruit komt te zien, is verschillend per persoon. Zo kun je een papieren portfolio maken, maar je kan er ook voor kiezen een digitaal portfolio te maken. Vooral als je werkzaam bent in een branche waar websites erg belangrijk zijn (of als je studeert om later in deze branche te gaan werken), is het verstandig jouw portfolio online te maken.

Online portfolio

Dit kan op verschillende manieren. De manier die het meest gebruikt wordt, is een portfolio in de vorm van een website. Op deze website kun je dan de verschillende projecten van degene die achter het portfolio zit bekijken, bijvoorbeeld door verschillende foto’s of bestanden toe te voegen.

Het voordeel van een digitaal portfolio is dat deze gemakkelijk door te sturen is, omdat je simpelweg de url van het portfolio doorstuurt. Een ander voordeel is dat het gemakkelijk aanpasbaar is, zowel in inhoud als in design. Zo kun je jouw portfolio helemaal vullen en stylen naar jouw wens. Tot slot ziet een digitaal portfolio er vaak erg professioneel uit, waardoor je jezelf goed kan presenteren als professional.