Portfolio maken model

Dit artikel gaat over het onderwerp portfolio maken model en is interessant voor (beginnende) modellen die een portfolio moeten maken.

Professioneel portfolio model

Voor zowel beginnende als ervaren en professionele modellen is het namelijk erg belangrijk een portfolio bij te houden met foto’s waar zij aan meegewerkt hebben. Dit portfolio biedt opdrachtgevers een duidelijk beeld van jouw kunnen en kwaliteiten, waardoor ze gemakkelijker kunnen beslissen of ze jou wel of niet aan willen nemen voor een klus. Bovendien werkt het portfolio als een soort visitekaartje: het kan een uitnodiging zijn voor een nadere kennismaking als er mooie foto’s in staan, maar als de foto’s tegenvallen kan het ook een reden zijn om je niet te vragen voor een opdracht.

Een goed portfolio maken

Het is dus erg belangrijk dat het portfolio goed in elkaar steekt en verleidt tot nadere kennismaking of boeking voor een opdracht. Helaas is het niet zo gemakkelijk een goed portfolio samen te stellen dat in de smaak valt bij opdrachtgevers. Het portfolio draait namelijk niet alleen om mooie foto’s, maar ook om een goede afwisseling tussen verschillende stijlen en poses, zodat opdrachtgevers een goed beeld van je krijgen. Als je start met het maken van je portfolio, zal het dan ook moeilijk zijn om goede foto’s te selecteren voor je portfolio. Juist als je veel mooie foto’s hebt, is het des te moeilijker de juiste foto’s in je portfolio te doen. Neem deze klus dan ook niet in je eentje op je, maar vraag iemand (zoals een bureau, een coach, een fotograaf, een vriend/vriendin of een collega-model) om mee te kijken naar jouw foto’s en enkele te selecteren voor je portfolio.